BJJ

GRACIE JIU JITSU of BRAZILIAANS JIU JITSU

Gracie Jiu Jitsu of Braziliaans Jiu Jitsu is een zeer effectieve gevechtsstijl, gebaseerd op het gebruik van techniek boven kracht. De doelstelling is dat een zwakker gebouwd persoon zich met succes kan verweren tegen een fysiek sterkere tegenstander en d.m.v. een take-down/ worp/ shoot hem zo snel mogelijk naar de grond te krijgen en daar verder te gaan met het grondgevecht. Het doel is een dominante positie te krijgen en ervoor te zorgen dat de tegenstander "afklopt".

Er wordt gebruik gemaakt van controlerende grepen, armklemmen, beenklemmen, wurgingen en eventueel stoten. Deze strategie neemt het voordeel weg van een tegenstander die bekwamer is in het "staande gevecht".


De sport begon toen Mitsuyo Maeda emigreerde naar Braziliƫ. Hij leerde deze technieken aan Carlos Gracie die het op zijn beurt aan zijn jongere broer Helio doorgaf. De broers leerden hun kinderen de sport die de familietraditie vandaag de dag nog steeds voorzetten. De Gracie familie (zie ook Robin Gracie) heeft het systeem door de jaren heen steeds verder geperfectioneerd. Vaak vechten ze Vale Tudo wedstrijden (voorloper van Mixed Martial Arts of kort MMA) waarin ze de focus legden op grondgevechten. Braziliaans Jiu-Jitsu werd begin jaren 90 bekend in de V..S.. toen Royce Gracie de eerste, tweede en vierde "Ultimate Fighting" kampioenschappen won.. Sindsdien is het een voorkeurssport voor veel MMA vechters en wordt het breed geroemd om zijn nadruk op grondgevechten.


Denk je dat BJJ wel iets voor jou is?

Kom gerust eens langs voor een gratis proefles!


Join the family, we train and fight together!

Under 16

+16